Csicseriborsó fõzelék bazsalikompestóval, sült marlinkockákkal és fekete olajbogyóval
sponsored links
Mivel többen kérték, hogy hozzak még halas recepteket, úgy döntöttem, hogy karácsonyig legalább ráállok a haltémára.
Az alábbi recept eredetileg a "Hogyan szerettessük meg a magyar gyerekekkel a halat?" project része. Annám volt a fõ tesztalany, és nem csalódtunk.
Ha felnõttesítenénk az ételt, kínáljuk ezt a fõzeléket elõételként, poharakban (mint ezt a fehérbab pürét), alaposan megborsozva, a bazsalikompestóba nyomjunk fél gerezd fokhagymát, és zúzzunk szét benne néhány fenyõmagot is.
A csicseriborsó fõzõlevét ne dobjuk ki! Fõzzünk benne tésztát, mondjuk spagettit, amit miután leszûrtünk, locsoljunk meg egy kevés zsályás-fokhagymás vajjal, reszeljünk rá parmezánt és tálaljuk azonnal.
Feltétnek a marlin helyett készíthetünk hozzá halfasírtot, halburgert, de egy zöldfûszerekkel ízesített, sütõben sült pisztrángfilé, vagy akár egy roston sült, esetleg grillezett lazacszelet is jó választás lehet. (A marlin csupán a Hemingway-sztori kedvéért került a receptbe.)
Csicseriborsó fõzelék bazsalikompestóval, sült marlinkockákkal és fekete olajbogyóval
Hozzávalók: 150 g száraz csicseriborsó, 1 ágacska friss rozmaring, só, 1 babérlevél, 2 cikk ...