Csicseriborsó curry, vagyis véget értek az olasz hetek
sponsored links
Igen jól olvastátok, vége az olasz ételek heteinek, mivel már itthon is sztrájkolnak, így a nemzetek konyhája jegyében készítettem egy kis indiai curry-t csicseriborsóból mellé nan-t sütöttem, állítólag tökéletes volt, majd,hogy biztos ne legyünk autentikusak, egy kis szûzpecsenyét sütöttem curry por, római kömény társaságában, egyben, majd vékonyra szelve kínáltam az egyébként teljesen vega kaja mellé.
Ahhoz képest, hogy Ferencem drága, nem egészen 3 évvel ezelõtt még vegetáriánus volt, majd ezt feladva- hipochonder lévén félve a hiány betegségektõl- csak csirkemellet volt hajlandó enni, ma már követeli a húst az étel mellé, ha csak sali van megkérdi miért???:-) Ezen nem tudom túl tenni magam, bár miért ez lenne vele egyszerû, amikor egyébként is oly bonyolult!:-) Na jó nem szapulom, mert egyébként a hibáival együtt imádom, de hát férfibõl van a lelkem!
Na térjünk vissza a kajához, ami cseppet sem fûszer mentes jó csípõs, szóval csak az egye aki chillisen szereti az életet, hogy még humorosabb legyek: speziato vita-vagyis fûszeres élet- szóval tényleg jó pikáns, igazi indiai ízvilág!
A curryrõl pár szót, ami természetesen nem csak a fûszert jelenti, hanem egy édeskés savanykás szószt, ami fõként nyugat- Indiában volt népszerû, de a britek gyarmatosításának köszönhetõen nálunk is közkedvelt lett, változott más, kicsit európaibb, már ...