Csicseriborsó curry spenóttal és sütõtökkel
sponsored links
Ebben az évben ez a második csicseriborsó curry a blogon: az elsõnél részletesen leírtam a csicseriborsó elõkészítését (ez azoknak érdekes, akik hozzám hasonlóan számûzték a konzerveket a háztartásukból). Míg az elõzõ indiai vöröscurry pasztával készült, ebben hagyományos(nak tekinthetõ, minden esetre szélesebb körben ismert) sárga curry port használtam.
Valójában azért álltam neki, mert a nyár folyamán írtam három könyvet (melyek a közeljövõben szépen egymás után megjelennek majd), és a hüvelyesekrõl szóló részben kifejtem, miért érdemes ezeket az alapanyagokat gabonafélékkel kiegészíteni. Ezt követõen sok fõzés, alapanyag-kísérlet következett, például ez a csicseriborsó curry, aminek csak elsõ látásra a sütõtök és a spenót a fõszereplõje: valójában a csicseriborsó és a köles házasságáról szól. A frigy megköttetett: ez egy élvezhetõ, kellemes étel, és ezekkel az õszi zöldségekkel együtt ráadásul szezonális.
Hozzávalók:4 evõkanál szójaolaj
3 nagy gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma ...