Csicseriborsó curry
sponsored links
A csicseriborsót - mint ahogy gondolom mindenki - az ovis énekbõl ismerem. Táplálékként pedig az indiai éttermekbõl. Elsõ találkozásra megtetszett. Mióta megtudtam, hogy milyen értékes tápanyag, még jobban kedvelem. Szárított formájával még nem kísérleteztem, mert lassabban készül el, mint a többi hüvelyes. A DM-ben kapható bio, elõfõzött, sós lében eltett változata azonban nagyon meggyõzött. Sietõs napokon már többször fõztem ezt az egytálételt, amely csak pár alapanyagból áll és villámgyorsan elkészíthetõ.
Hozzávalók 2 személyre:
1 üveg Alanatura bio csicseriborsó - nettó 21 dkg
5 dl sûrített paradicsomlé
2 dl víz
3 evõkanál olívaolaj
1 fel vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma ...