Csicseriborsó burger

2012-03-05

sponsored links

Érdekes, hogy ha azt mondjuk "burger" máris a kész, zsemlébe burkolt, zöldséges, szószos, husira gondolunk. De ha nem is husira, mindenképp a két fél zsemle közé rakott valamire. Pedig, a Cambridge Dictionary szerint ezt jelenti: "meat or other food pressed into a round, flat shape and fried". Vagyis olyan hús vagy egyéb étel, ami kerekre és laposra van préselve és meg van sütve.
Eszerint lehet az bármi. Zöldéség, hús, hal, ezek elegye... És bizony szinte akármilyen zöldségre, fõként hüvelyesre, vagy halra, húsra keresek rá, mint gurger, milliónyi találat van. Ezeket ugyan nem árulják a fast foodokban, de még kész ételként sem nagyon lehet kapni. Kivéve a hús és hal burgereket. A halból készültet viszont inkább "cake"-nek nevezik. Marad tehát az otthoni elkészítés, amit én nem bánok, amúgy sem veszek kész ételeket, a húsos burgert is inkább magam készítem. De hogy ne legyen mindig húsos (amit szívem párja ugyan nem bánna:) és mivel egyre inkább érdekel engem az egészséges táplálozás, született meg a csicseriborsó burger ötlete. Receptet tájékozódásként bõven találtam, csak hogy legyen elképzelésem mifán terem a "chikpea burger", aztán saját szájízemhez alakítottam. Íme:

Hozzávalók: 6 burgerhez ...

Folytats a blogon ... gasztroemi.blogspot.com/2012/03/csics...

sponsored links

Keres?s