CSICSERIBORSÓ SALÁTA
sponsored links
A lányomtól kaptam ezt a saláta receptet, nagyon-nagyon finom lett! Gyorsan elkészülõ, kellemes ízû, indiai fûszerekkel készült saláta csicseriborsót kedvelõknek.
1 üveg készre fõzött csicseriborsó konzervet leszûrtem a levétõl.
? csirkemell
kurkuma
római kömény
garam masala
darált édes pirospaprika por
só
1 citrom leve
mustár
tejföl
hagyma
zöld petrezselyem apróra
2 fõtt krumpli (kipróbálva krumpli helyett zöldsalátával- úgy is jó)
vaj
A hozzávalókat tetszés szerinti mennyiségben használtam, ízlés szerint fûszereztem.
A csirkemellet bepácoltam elõzõ este, a hûtõbe tettem éjszakára. Reggel átsütöttem. A fûszerekbõl bõven raktam rá, nagyon szeretem az indiai ízvilágot! Miután kihûlt, szálakra szedtem a húst.
A hagymát juliennre vágtam (hosszában, vékonyra), vajon átsütöttem. A fõtt krumplit kis kockákra vágtam.
Minden hozzávalót lazán összekevertem a csicseriborsóval, még megszórtam petrezselyemzölddel.
Kitûnõ saláta és újabb felhasználása a csicseriborsónak.
Ha nem befõzött csicseriborsót használunk az étel elkészítéséhez, akkor elõzõ este beáztatjuk és másnap, idõben elkezdve a fõzést, egy és fél órát fõzzük, legalább. Kuktában elég a fél óra.
Kis reklám a csicseriborsónak :)
A csicseriborsó nagyon egészséges, folsav és fehérjében gazdag. Enyhén dió ízû, antioxidáns, gazdag E-vitaminban. Csökkenti a koleszterint a vérben, cukorbetegek is fogyaszthatják, mert a benne lévõ pektin miatt lassúbb mértékben emeli a vércukorszintet. Csicseriben van még magnézium, cink, vas, B1, B6 és E-vitamin. Rendszeres fogyasztásának köszönhetõen csökkenti a vérnyomást.
Facebookon is követhetõek a receptjeim