CSICSERIBORSÓ CURRY- CHOLE
sponsored links
Szeretnivalóan izletes, kellemesen
füszeres indiai egytál étel, mely hamar elkészithetõ.
Hozzávalók
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 lila hagyma
kevés olaj
kis darab gyömbér
1 erõs zöldpaprika felvágva
25 dkg friss spenót
2 közepes burgonya
3 db közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma összenyomva
1 teáskanál turmeric vagyis kurkuma
1 teáskanál garam masala
római kömény,izlés szerint
só
kb. 2 dl görög yoghurt
Elkészités
Az apróra vágott hagymát az olajon pároljuk meg. A burgonyát megtisztitás után nagyon apró kockákra vágjuk fel és tegyük a hagymára, kevés vizzel és fedõ alatt pár percig pároljuk meg.
Ezután adjuk hozzá a megmosott spenótot, a zöldpaprikát, a fokhagymát, a füszereket, a gyömbért és a négybe vágott, hámozott paradicsomokat és a lecsöpögtetett csicseriborsót. Keverjük össze és fedõ alatt addig pároljuk, mig a hozzávalók megpuhulnak. Végezetül keverjük hozzá a yoghurtot, és szórjuk meg koriander zölddel. Párolt rizs vagy indiai naan kenyér illik hozzá.
füszeres indiai egytál étel, mely hamar elkészithetõ.
Hozzávalók
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 lila hagyma
kevés olaj
kis darab gyömbér
1 erõs zöldpaprika felvágva
25 dkg friss spenót
2 közepes burgonya
3 db közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma összenyomva
1 teáskanál turmeric vagyis kurkuma
1 teáskanál garam masala
római kömény,izlés szerint
só
kb. 2 dl görög yoghurt
Elkészités
Az apróra vágott hagymát az olajon pároljuk meg. A burgonyát megtisztitás után nagyon apró kockákra vágjuk fel és tegyük a hagymára, kevés vizzel és fedõ alatt pár percig pároljuk meg.
Ezután adjuk hozzá a megmosott spenótot, a zöldpaprikát, a fokhagymát, a füszereket, a gyömbért és a négybe vágott, hámozott paradicsomokat és a lecsöpögtetett csicseriborsót. Keverjük össze és fedõ alatt addig pároljuk, mig a hozzávalók megpuhulnak. Végezetül keverjük hozzá a yoghurtot, és szórjuk meg koriander zölddel. Párolt rizs vagy indiai naan kenyér illik hozzá.