Csicseribors?s pir?tott gombasal?ta
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg csiperkegomba
1 doboz p?rolt csicseribors?
1/2 csomag sal?takever?k (amit szerettek)
2 db kem?nyre f?z?tt toj?s
1 db mozarellagoly?
s?, ?r?lt bors
ol?vaolaj
5 dkg vaj
Elk?sz?t?s:
Els? k?rben a gomb?nak futottam neki. ?n nem szoktam megtiszt?tani, csak alaposan megmosom. S b?r a t?nk?ket kit?r?gettem, nem mentek k?rba, azt is felkarik?ztam, a fejeket pedig nem t?l v?konyan felszeleteltem. A vajat ?vatosan serpeny?ben felolvasztottam, majd belesz?rtam a gomb?t, ?s nagy l?ngon pir?tani kezdtem, hogy a nedvess?g elp?rologjon bel?le, ne ?lljon ll?ben. ?ppen ez?rt nem is s?ztam meg, csak m?r a v?gefel?, amikor sz?p aranybarna sz?nt kaptak a szeletek. Ekkor j?tt r? a frissen ?r?lt bors is. Nem ?rok mennyis?get, mert ez ?zl?s k?rd?se, ki mennyire f?szerezi. K?zben sz?r?be ?nt?ttem, le?bl?tettem majd lecsepegtettem a csicseribors?t, ?s a pirult gomb?hoz t?ve j?l ?tforgattam. F?lre is tettem a serpeny?t, pihen?re ment. T?lal?s el?tt kb. egy j? f?l ?r?val vettem ?jra el?, mert azt szerettem volna, ha a sal?ta m?g ropog amikor essz?k. Egy nagyobb t?lba ker?lt h?t a gomb?s csicseribors?, r?kock?ztam a f?tt toj?sokat, hozz? t?pkedtem a mozarell?t ?s a sal?taleveleket. meglocsoltam oliv?val ?s k?t villa seg?ts?g?vel ?vatosan ?sszeforgattam. M?g egy pici s? ?s bors, s m?ris lehetett t?ny?rokra szedni, s bekanalazni.
Keresztl?nyom nagy sal?ta kedvel?, ?gy ha vend?gs?gbe j??n hozz?nk, mindig igyekszem meglepni valami ?j ?zvil?ggal. Rem?lem most sem csal?dott :-)