Csicseribors?kr?m (hummus, hummusz, humusz - b?rhogy is ?rj?k)
sponsored links
A hummuszt valaki vagy szereti, vagy nem, szerintem k?ztes l?t nincsen, sz?val olyat nem ismerek, aki nincs oda ?rte, de az?rt meg tudja enni. ?n se szerettem, am?g meg nem k?stoltam az aldis pik?ns hummuszt. (Am?gy t?bbf?l?t is k?stoltam, de csak ez az egy j?tt be eddig. Meg a saj?tom.) Ennek egy?ltal?n nincs csicseribors? vagy szez?mmag ?ze, ink?bb ecetes ?s picit cs?p?s, ?s pont ezt im?dom. R?g?ta szeretn?m m?r magamnak elk?sz?teni, de a le?r?sok alapj?n olyan neh?znek t?nt, 2 ?ra f?z?ssel riogatnak, ?s azt az?rt nem szeretn?m. Azt?n megtal?ltam egyik ?j kedvencem, Zsombi youtube-csatorn?j?n ?s a weboldal?n is a receptet, ?s kider?lt, hogy nagyon nem neh?z el??ll?tani a hummuszt.
Nem akartam konzervb?l csin?lni, mert abban nincsen semmi kih?v?s, ?s k?v?ncsi voltam, hogy t?nyleg 30 perc alatt megf?-e kukt?ban a nem be?ztatott sz?raz csicseri, ahogy azt valahol m?shol olvastam, de eddig a p?ly?ig m?g nem mer?szkedtem el, ez halad?knak val?. Van egy gy?ny?r? kukt?m, ?s szeretek r?gt?n?zni, sz?val el?bb-ut?bb sor ker?l majd arra is, hogy nem ?ztatom be el?re, de p?ld?ul musz?j lesz aznap csin?lnom valami?rt egy finom hummuszt, ?s akkor j?n majd a kukta.
?n most k?tf?l?t csin?ltam, egy sim?t ?s egy s?lt paprik?sat, de pr?b?ltam m?r csilis-s?ltpaprik?sat is, nekem nagyon bej?ttek. M?g a sima is!
Hozz?val?k:
- 25 dkg sz?raz csicseribors?
- 2 te?skan?l sz?dabikarb?na
- 2 ev?kan?l tahini
- pici fokhagymapor (vagy fokhagyma azoknak a szerencs?seknek, akik m?g nem lesznek rosszul t?le)
- 1 te?skan?l ?r?lt k?m?ny
- ecet vagy citroml? ?zl?s szerint
- s?, bors, ol?vaolaj ?zl?s szerint
- p?r kan?l hideg v?z a megfelel? ?llag be?ll?t?s?hoz
------------------------------------------------------------------------
- A s?lt paprik?shoz: s?lt paprika
- A csilis s?lt paprik?shoz: s?lt paprika, csilipaprika, csilipehely
- A tetej?re d?sz?t?snek: ol?vaolaj, f?st?lt pirospaprika, z?ldf?szerek (pl. koriander)