Csibemáj kíméletes fõzése - praktika

2014-05-18

sponsored links

Két gyönyörû házi csirkét sikerült vennem tegnap a csarnokban a vasárnapi ebédhez, mindkettõnek szép nagy mája volt. Nem akartam sem a levesbe, sem a csirkepörköltbe belefõzni, hogy  ne legyen máj íze az ételnek (Legkisebbikem utálja a májat), és ne keményedjen élvezhetetlenre.
A két májhoz 4 dl vizet forraltam kevés sóval, ételízesítõvel és õrölt borssal, ebbe engedtem bele a megtisztított májakat. Fedõ alatt forraltam 2-3 percig, aztán a tûzrõl levéve a forró fûszeres vízben tartottam az ebéd tálalásáig (kb. 10-15 percig). Akkor tányérra szedtem és felszeleteltem. Isteni, krémesen puha és fûszeres volt. Tettünk belõle a levesbe és a csirkepörkölt szaftjába is. Szinte elolvadt a szánkban :). Ezután csak így fogom készíteni!!




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/05/csibemaj-...

sponsored links

Keres?s