Csibe fogoly gyanánt, roséban párolt gyümölcsökkel és sült túrógombóccal
sponsored links
A kedves szomszéd bácsi, aki a házunk elõtt biciklizve, mosolyogva odaköszönt, álmában nem gondolta volna, hogy miért is szedem a fenyõágakat... Annyira mókásnak találtam, hogy a csirkét fenyõlevekkel és fenyõmaggal kell pácolni, hogy fogoly íze legyen, nem tudtam ellenállni, muszáj volt elkészítenem. Nyújtott-e olyan élményt az íz? Nem. Elvégre mégis csak egy csirkérõl beszélünk. Finom, puha sült csirke lett belõle.
Ellenben a körítés, maga a mennyország... Ugyan nem korabeli recept, mert akkoriban még nem létezett TV, sem TV Paprika. De annyira finom, hogy meg kellett mutatnom. Nemes sültekhez, kacsához, libához ajánlom.
Hozzávalók:
2 db csontos csirkemell
Fenyõlevelek
5 dkg fenyõmag
2 dl olívaolaj
só, bors
6-8 dkg füstölt szalonna
Túrógombóchoz:
25 dkg túró
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütõpor ...