Csibe fogoly gyanánt, roséban párolt gyümölcsökkel és sült túrógombóccal

2011-12-17

sponsored links



A kedves szomszéd bácsi, aki a házunk elõtt biciklizve, mosolyogva odaköszönt, álmában nem gondolta volna, hogy miért is szedem a fenyõágakat... Annyira mókásnak találtam, hogy a csirkét fenyõlevekkel és fenyõmaggal kell pácolni, hogy fogoly íze legyen, nem tudtam ellenállni, muszáj volt elkészítenem. Nyújtott-e olyan élményt az íz? Nem. Elvégre mégis csak egy csirkérõl beszélünk. Finom, puha sült csirke lett belõle.
Ellenben a körítés, maga a mennyország... Ugyan nem korabeli recept, mert akkoriban még nem létezett TV, sem TV Paprika. De annyira finom, hogy meg kellett mutatnom. Nemes sültekhez, kacsához, libához ajánlom.

Hozzávalók:
        2 db csontos csirkemell
        Fenyõlevelek
        5 dkg fenyõmag
        2 dl olívaolaj
        só, bors
        6-8 dkg füstölt szalonna
Túrógombóchoz:
        25 dkg túró
        15 dkg liszt
        1 kávéskanál sütõpor ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/12...

sponsored links

Keres?s