Csevapcsicsa grillen, fûszeres steak burgonyával, káposzta salátával és házi ajvárral

2017-10-04

sponsored links

Meg kell adni a módját! Találtam egy ízes csevapcsicsa receptet, amin egy picit változtattam a mi szánk íze szerint és kipróbáltam sütõben sütve. Isteni lett... arra gondoltam a következõ grillezésre feltétlen ki kell próbálnunk. Egybõl jegyeztem minden dekagrammot, hogy legközelebb is ilyen finom legyen és még finomabb lett. Nem hiába, a faszenen sült húsnak párja nincs. A hétvégére még napos idõt ígérnek, ha nem is a legmelegebb napunk lesz, de ahhoz, hogy feldobjunk egy pár pálcika husikát érdemes beizzítani a grillünket. Egyszerû káposzta saláta és steak burgonya készült mellé, illetve felbontottam a házi ajváromat, amit idén ismét elkészítettem. Ehhez a receptet már korábban megosztottam a blogomon.











Csevapcsicsa grillen, fûszeres steak burgonyával, káposzta salátával és házi ajvárral
Hozzávalók a csevapcsicsához:
70 dkg sertés darálthús
15 dkg ház füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
1 kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olaj
1 kis csokor aprított petrezselyem
2 teáskanál õrölt fûszerpaprika
1 teáskanál õrölt koriander
frissen õrölt bors


steak burgonyához:
1 kg burgonya (kevésbé szétfõvõ)
1 dl olaj
2 teáskanál õrölt fûszerpaprika
2 teáskanál morzsolt rozmaring
frissen õrölt bors


a káposzta salátához:
1 közepes fej káposzta
1 nagy lilahagyma
2 teáskanál egész kömény
3 evõkanál extra szûz olívaolaj
4 evõkanál alma ecet
1 evõkanál citromlé
1 evõkanál méz
frissen õrölt bors


Elkészítés:
A fûszereket és a petrezselymet elvegyítjük a darálthússal, sózzuk és borsozzuk. A paprikát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a szalonnát késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, majd felaprítjuk. A húshoz adjuk, jól összedolgozzuk és kb. 10 dkg-os rudakat sodrunk. Vízbe áztatott hurkapálcikákra szúrjuk, majd forró grillen, forgatva készre sütjük.
A burgonyát héjában félig megfõzzük. Forrástól számítva kb.15 perc, burgonya fajtától függ. Gerezdekre daraboljuk és megsózzuk, borsozzuk. A fûszerpaprikát elvegyítjük az olajban, meglocsoljuk vele a burgonyát. A legjobb, ha egy tálba tesszük, rálocsoljuk az fûszerpaprikás olajat, lefedjük és alaposan összerázzuk. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, végül elõmelegített 240 fokos sütõbe készre sütjük, a végén pedig grill fokozaton 5 percig sütjük.
A salátához a káposztát lereszeljük, a lilahagymát apróra kockázzuk, majd összekeverjük a köménnyel együtt. Az olívaolajhoz adjuk az ecetet, a citromlét, a mézet és sóval, borssal ízesítjük. Meglocsoljuk a salátánkat, alaposan összeforgatjuk és fóliával lefedve tálalásig hûtõbe helyezzük.
A kész csevapcsicsát, steak burgonyával, káposzta salátával és házi ajvárral kínáljuk!










Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/10/cseva...

sponsored links

Keres?s