Cseréptálban sült oldalas káposztaágyon
sponsored links
Múlt héten vettem ezt az 5 literes cserpéredényt, íziben ki is próbáltam. :) Nagyon tetszik, az egyetlen pici hátránya, hogy tisztítás után a szagok enyhén benne maradnak. Ecetes vízzel áztattam, alaposan átmostam, talán így már jó lesz. :)
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1 kg oldalas
- só, bors, pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagymat
- A cseréptálat megtöltjük vízzel és fél órán át áztatjuk, majd kiöntjük.
- Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával.
- A káposztát belerakjuk az edénybe, majd a tetején elrendezgetjük az oldalas darabokat. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, lefedjük és 180-200 fokos sütõben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük.
- Végül levesszük a tetejét és úgy sütjük tovább, míg a husi megpirul.