Cserépben sült pulykaszárny, vele sült vegyes zöldségekkel, kora tavaszi vitaminsalátával.
sponsored links
Cserépben sült pulykaszárny, vele sült vegyes zöldségekkel:
A cserepet legalább 1 órahosszára vízben beáztatjuk. Addig elkészítjük a zöldségeket és a pulykaszárnyakat.
A pulykaszárnyakat - tisztítás után - sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket - burgonya, zeller, vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé - megtisztítjuk és kb. egyforma nagyságúra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük õket, sózzuk, borsozzuk. A beáztatott tál alsó részét fagyos zsírral bekenjük, hogy a zöldségek ne ragadjanak bele és beleöntjük az elõkészített zöldségeket. a pulykaszárnyakat - tetszés szerint egészben, vagy kettévágva - megsózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére helyezzük. A cserép fedelét rátesszük, majd a sütõt begyújtjuk és a cserepet a sütõbe helyezzük. Kb. másfél óra alatt készül el.
Kora tavaszi vitaminsaláta:
Úgy is megfogalmazhatnám, hogy az ember körbejárja a még üres kertjét és minden ehetõ zöldet (pitypang-levél, csalán, sóska, medvehagyma, citromfû, kint felejtett és almányi nagyságú fejet növesztett friss káposzta) összegyûjt, majd vesz hozzá 1 almát és egy sárgarépát, leginkább a színe miatt. Ízesítésnek fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, cseppnyi édesítõszert v. mézet, kefírt v. natúr joghurtot.
A zöldeket folyó vízen gondosan átmossuk, és szép vékonyra felszeleteljük. Az almát, a fokhagymát és a sárgarépát lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, cseppet édesítjük, citromot csavarunk rá, ráöntjük a kefírt, v. a joghurtot és egy kis ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Hihetetlenül ízletes saláta lett. A beltartalmi értékérõl nem is beszélve:) Ha a sárgarépát és az almát is a saját kertünkbõl származtathatjuk, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy bio saláta!:) Fillérekért.
A cserepet legalább 1 órahosszára vízben beáztatjuk. Addig elkészítjük a zöldségeket és a pulykaszárnyakat.
A pulykaszárnyakat - tisztítás után - sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket - burgonya, zeller, vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé - megtisztítjuk és kb. egyforma nagyságúra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük õket, sózzuk, borsozzuk. A beáztatott tál alsó részét fagyos zsírral bekenjük, hogy a zöldségek ne ragadjanak bele és beleöntjük az elõkészített zöldségeket. a pulykaszárnyakat - tetszés szerint egészben, vagy kettévágva - megsózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére helyezzük. A cserép fedelét rátesszük, majd a sütõt begyújtjuk és a cserepet a sütõbe helyezzük. Kb. másfél óra alatt készül el.
Kora tavaszi vitaminsaláta:
Úgy is megfogalmazhatnám, hogy az ember körbejárja a még üres kertjét és minden ehetõ zöldet (pitypang-levél, csalán, sóska, medvehagyma, citromfû, kint felejtett és almányi nagyságú fejet növesztett friss káposzta) összegyûjt, majd vesz hozzá 1 almát és egy sárgarépát, leginkább a színe miatt. Ízesítésnek fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, cseppnyi édesítõszert v. mézet, kefírt v. natúr joghurtot.
A zöldeket folyó vízen gondosan átmossuk, és szép vékonyra felszeleteljük. Az almát, a fokhagymát és a sárgarépát lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, cseppet édesítjük, citromot csavarunk rá, ráöntjük a kefírt, v. a joghurtot és egy kis ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Hihetetlenül ízletes saláta lett. A beltartalmi értékérõl nem is beszélve:) Ha a sárgarépát és az almát is a saját kertünkbõl származtathatjuk, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy bio saláta!:) Fillérekért.