Cseresznyés turmix
sponsored links
Még Romániában vettünk a múltkor találomra néhány üveg lekvárt, fogalmunk sem volt, hogy mi micsoda, mert nem beszéltünk közös nyelvet, így csak abban bízva, hogy a házi lekvár rossz nem lehet, bevásároltunk néhány üveggel. :P
Volt köztük egy NAGYON finom cseresznyelekvár, amivel nem gyõztünk betelni, és gondoltuk, hogy friss gyümölcs híján a turmixunkat is feldobhatná! :D
Így is lett, imádtuk, amíg el nem fogyott! ;)
A recept:
- 1 nagy marék (fagyasztott) spenót
- 1 répa - lereszelve vagy a léprés visszamaradt rostját is használhatjuk ;)
- 1 kisebb cékla - lereszelve vagy a léprés visszamaradt rostját is használhatjuk ;)
- 2 banán
- 2 ek házi cseresznyelekvár
- 1 kk fahéj
Sorban összeturmixoljuk a hozzávalókat annyi vízzel, hogy krémes állagot kapjunk -, ha fagyasztott spenótot használunk, akkor érdemes meleg vízzel turmixolni, hogy a végeredmény ne legyen fagyos. :P