Cseresznyés tortácskák
sponsored links
A hosszú hétvégén ez a desszert készült nálam, igazán nem bonyolult, mégis mutatós és finom, friss cseresznyével még mutatósabb enne, de sajnos azt még nem találtam a piacon.
Hozzávalók (8 tortácskához): 22 dkg liszt ( 11 dkg finomliszt és 11 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt), 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 2 kávéskanál házi vaníliás cukor. A töltelékhez: 1 tasak eper ízû pudingpor, 4 dl tej, 2 evõkanál házi vaníliás cukor, 40 szem kimagozott cseresznye (friss vagy befõtt).
Elkészítése:
- Elõkészítjük a tészta hozzávalóit: a liszteket, a porcukrot, a margarint, a tojást.
- A lisztet elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a margarint és összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, és egynemû masszává gyúrjuk.
- A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd a formákkal köröket szaggatunk belõle, és a formákba helyezzük.
- A formákba helyezett tésztát villával kissé megszúrkáljuk, 10 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
- Közben elõmelegítjük a sütõt és elõkészítjük a töltelék hozzávalóit: a tejet, a pudingport, a cukrot, a cseresznyét.
- A tortácskákat elõmelegített sütõben, alacsony hõfokon, 10 - 15 perc alatt rózsaszínre sütjük. Mikor kihült kifordítjuk a formákból.
- A tejbõl félreteszünk kb. fél dl -t, amelyben feloldjuk a vaníliás cukrot és pudingport. A többi üdítõt felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingot, folyamatosan kavargatva besûrítjük.
- A még forró pudinggal megtöltjük a tortácskákat, a tetejét a kimagozott cseresznyével díszítjük.