Cseresznyés-ricottás lepény

2014-06-27

sponsored links

Ráhelyezzük a cseresznye szemeket

Egyszerre édesen vaníliás és nagyon gyümölcsös ez a lepény, sok-sok megbúvó, roppanós cseresznyével a ricottás töltelékben. Itt szezonális kedvenc lett azt hiszem:) Mostanra már egészen feketék és mézédesek lettek a fánkon a cseresznyék, így nagyjából az utolsó lehetõségek egyike volt, hogy elkészüljön ez a süti. Telitalálat volt úgy érzem:) És nem mellesleg nagyon gyorsan elkészül! Az alapja a szokásos citromos omlós tészta volt, amit nagyjából 5 perc összegyúrni. A töltelék pedig vaníliával fûszerezett ricotta lett, amiben szintén visszaköszön a citrom aromája. Ebbe a krémbe kerültek bele végül a roppanós és édes cseresznye szemek (maggal!), amik tökéletesen megõrizték formájukat a sütés után is. Cseresznyés-ricottás lepény

Hozzávalók

(20x15 cm-es sütõformához) Tészta:
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1/4 cs sütõpor (3g)
  • 1/4 cs Bourbon vaníliás cukor (3g)
  • fél ek tejföl
  • fél citrom reszelt héja
Töltelék:
  • 25 dkg ricotta
  • fél cs. Bourbon vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 ek. kukorica keményítõ
  • 2 ek. cukor
  • 20 dkg nagyszemû cseresznye

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk.A tészta hozzávalói
  2. A tésztát két folpack közt kinyújtjuk, majd belesimítjuk a sütõpapírral kibélelt sütõformába.Beleigazítjuk a sütõformába
  3. A töltelék hozzávalóit (a cseresznye kivételével) simára keverjük, majd a tésztára öntjük.A tölteléket a tésztára öntjük
  4. A magozatlan cseresznyeszemeket a tetejére szórjuk (ne nyomjuk nagyon bele, mert amúgy is bele fog süllyedni)Ráhelyezzük a cseresznye szemeket
  5. 175 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb. 30-35 perc alatt elkészül.
Megvárjuk, míg kihûl és szeletelhetõ. Cseresznyés-ricottás lepény

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/cseresznyes-ricottas-lep...

sponsored links

Keres?s