Cseresznyés ricottatorta
sponsored links
Kaptam két doboz ricotta sajtot és roskadozott az udvaron a cseresznyefa a gyümölcstõl - ez késztetett arra, hogy a Google keresõbe beírjam: "ricotta cseresznye torta" és az elsõ kattintás után döntöttem is a Dolce Vita blog receptje mellett.
Egy könnyed, nyárias torta a végeredmény, aminek íze hasonlít a klasszikus sajttortára. Egyszerû, de annál nagyszerûbb. A blog bejegyzés megjegyzés részében olvastam egy olvasói kérdésre való reagálásnál, hogy sima túróval is elkészítehetõ alapos turmixolás után.
Mi egy-egy gombóc fagyival ettük a gyerekekkel. :-D
Próbáljátok ki akár más gyümölccsel is.
Hozzávalók:
50 dkg ricotta
30 dkg cseresznye
4 tojás
7 dkg cukornak (nálam nád)
1 dl tejszín
8 dkg durumliszt (nálam fele sima, fele teljes kiõrlésû)
1 citrom reszelt héja
25dkg cseresznye
vaj a forma kikenéséhez
Keverjünk a cukrot a ricottához, majd a tejszínt, a 4 egész tojást, a citrom reszelt héját, végül a lisztet.
A megmosott és kimagozott cseresznyét keverjünk óvatosan a ricotta krémhez.
Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra elõmelegített sütõben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel).