Cseresznyés-ribizlis torta
sponsored links
Mama kertjében leszedtük a ribizlit. És bár finom, érett volt, a lányok csak keveset ettek belõle. No, de amennyi volt, az önmagában túl kevés lett volna valamihez, úgyhogy összeházasítottam némi cseresznyével. Mindkettõnek hasznára vált a másik, és kitûnõen megfértek egymás mellett a habkönnyû, nem túl édes tortában.
A piskótája kissé vastag lett a mi ízlésünkhöz képest, legközelebb csak két tojásból fogom készíteni. És hogy egészen rózsaszín legyen, ne csak ilyen sápadt seszínû, kizárólag epres pudingport fogok használni hozzá.
Cseresznyés-ribizlis torta
(26 cm-es)
Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, csipetnyi só, 5 evõkanál cukor vagy 3 evõkanál fruktóz, 1 csapott teáskanál sütõpor, 6 evõkanál epres pudingpor, 1 csapott evõkanál liszt; a krémhez: 10 g zselatinpor, 1 tasak ...