Cseresznyés pite
sponsored links
Hagyományos pitelinzer tésztába dugdosva készítjük a cseresznyés pitét, amit bármely más szezonálisan elérhetõ gyümölcsbõl is készíthetünk.
Cseresznyés pite - 20 szelet
Pitelinzer:
Liszt 0,30
Zsír 0,10
Vaj 0,15
Cukor 0,20
Tojás 0,20 (4 db)
Tej 0,15
Dió 0,20
Sütõpor 0,01
Só 0,005
mézesfûszer
Cseresznye 1,- Bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük!
Kimérjük a szárazanyagokat, lisztet, diót, sütõport, sót és összekeverjük. A vajat és a zsírt felolvasszuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és végül a szárazanyagokat. Elkeverjük és papírra helyezett fémkeretbe, vagy kivajazott és lisztezett tepsibe,formába töltjük. Beleszórjuk a kimagozott cseresznyéket, kicsit belenyomkodjuk a tésztába és 160°c-on 40-45 percet sütjük. Kihûlés után forró lekvárral megkenjük és durva dióval megszórjuk. (sol)