Cseresznyés pite, ami nem is pite
sponsored links
Kaptunk a szomszédunktól egy vödör cseresznyét, aminek nyomban neki is estek a gyerekek, na jó meg a felnõttek is. Ami megmaradt az ment bele a ?pitébe?. Ez nem olyan igazi pite, de nálunk valami miatt ez a süti pite néven került bele a köztudatba. Inkább olyan, egy tálas, kikeverõs pillanatok alatt készen van süti.
Mehet bele bármilyen gyümölcs, ami éppen érik. Nagyon nagy kedvenc. Ha kicsit több idõm van, akkor szoktam muffin formában is sütni. Ebbõl a mennyiségbõl 36 darab kisebb muffint lehet elkészíteni, az adagot lehet felezni is, akkor kisebb tepsiben kell sütni vagy ha a muffin forma a nyerõ, akkor nagyobb muffinokból 12 darab jön ki belõle.
Legutóbb piknikezni jött velünk nektarinos málnás verzióban.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 24 dkg kristály cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 2 dl joghurt vagy tejföl
- 36 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
Sok sok gyümölcs. 60-70 dkg magozott cseresznye.
1. A gyümölcsöt kimagozom és lecsepegtetem.
2. A tojást a két féle cukorral robot gép habverõ keverõjével szinte fehéredésig keverem, a duplájára nõ meg.
3. Hozzáadom a folyékony hozzávalókat.
4. A Lisztet elvegyítem a sütõporral és belekeverem a tésztába.
5. Óvatosan belekeverem a cseresznyét és mehet bele a tepsibe,
6. Alsó felsõ sütés 180 fokon 35-40 percig sütöm.