Cseresznyés pite.
sponsored links
Barbinál láttam meg ezt a receptet, csak Õ szederrel készítette el, én pedig a saját termésû szép piros, ropogós cseresznyével. Barbinál szép magas lett a sütemény, és valahogy a tésztája is kicsit másabb mint az én süteményemé. Pedig mindent a leírtak szerint csináltam, nekem ebbõl a tésztából mégis inkább egy tejes pite jellegû sütemény lett, de biztosan valamit elnézhettem az eredeti receptnél. Lehetséges, hogy az is közrejátszott, hogy én egy kicsit nagyobb méretû tepsibe készítettem el. Abban viszont teljesen egyetértek Barbival, hogy egy nagyon finom, szaftos süteményt, vagyis inkább pitét kaptam. Mivel érik a cseresznye és a meggy, így mindenkinek bátran merem ajánlani, akár egy délutáni kávé, esetleg egy finom tea mellé, de egy kiadósabb leves kísérõjeként, második fogásnak is megállja a helyét. Langyosan egyszerûen nem lehet abbahagyni annyira kínálja magát.
Hozzávalók 25 x 39 cm-es tepsihez:
50 dkg cseresznye
30 dkg liszt
15-20 dkg kristálycukor
csipet só
1 cs sütõpor
3 egész tojás ...