Cseresznyés piskóta

2017-07-19

sponsored links

Anyukám másik kedvenc süteménye az Almás pite mellett.
Persze mi is nagyon szeretjük és gyakran készül, hol cseresznyével, hol meggyel, hol pedig vegyesen mindkettõbõl.

Jó hozzá a friss, a befõtt és a fagyasztott gyümölcs egyaránt. (Utóbbi két esetnél csöpögtessük le -kicsit nyomkodjuk is ki-, hogy ne áztassa el a tésztát.)
Nádcukor helyett használhatunk sima kristálycukrot, vagy akár nyírfacukrot is.
Készíthetjük csak finomlisztbõl is.

Ha csak meggyel készül, akkor tehetünk bele 15 dkg cukrot is, de annál többet semmiképp sem! Ennyivel is elég édes lesz.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg nádcukor (vagy nyírfa vagy sima kristály)
  • 150 ml joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kilófaló liszt
  • 6 g sütõpor
  • 1 tk reszelt citromhéj (szárított)
  • 1 ek citromlé
  • 60 dkg cseresznye (vagy meggy, vagy vegyesen mindkettõ)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A citromlében elkeverjük a citromhéjat, a liszteket összekeverjük a sütõporral.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a citromot és az olajat, majd mehet hozzá a lisztes keverék is.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  5. Egy 24×30 cm-es tepsit kiolajozunk, meghintjük liszttel (vagy jó minõségû sütõpapírral kibéleljük). Elsimítjuk benne a masszát, a tetejére egyenletesen elszórjuk a kimagozott cseresznyét.
  6. 180 °C-ra elõmelegített sütõben kb 40 perc alatt megsütjük. Tûpróba.
  7. Ha teljesen kihûlt, 20 db kockára vágjuk és enyhén meghintjük porcukorral.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket. ?
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!

A videóban az egyszerûség kedvéért csak finomliszttel készítem a süteményt (na meg ki is fogytam a kilófaló lisztbõl). De hol így, hol úgy sütöm, szóval mûködik mindenhogy.
A fotón egyébként a kétféle lisztes megoldással készült, látszik is, hogy kicsit sötétebb a tészta. ?

Mentés

Mentés


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/suti-kockak/cser...

sponsored links

Keres?s