Cseresznyés muffin
sponsored links
Hozzávalók :
fél teáskanál sütõpor
fél zacskó vaníliás cukor
15 dkg kimagozott cseresznye
10 dkg cukor
8 dkg Liga vaj
2 tojás
6 dkg étkezési búzakeményítõ
7 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
Elkészítés :
A margarint, a cukrot, a csipetnyi sót, a citromhéjat és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyenként beletesszük az egész tojásokat. Az átszitált lisztet összevegyítjük a búzakeményítõvel és a sütõporral, majd a vajas krémbe szitáljuk. Belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A formákat félig megtöltjük a folyékony tésztával. Elõmelegített sütõben, 175 fokon (gáztûzhelynél 2-es fokozaton), 20-25 percig sütjük.