Cseresznyés mini fánkok mandulás mázzal
sponsored links
Meg kell mondjam õszintén nem vagyok oda, az amerikai (doughnuts) fánkokért. Legalább is igazán jót még nem ettem belõle. Vásároltam, már boltban, az végképp nem ízlett, de van hozzá sütõ formám is és az ahhoz tartozó recept alapján elkészített fánk sem ízlett igazán. Nem tudom a tészták állaga, a rajta lévõ máz íze sem jött be igazán. Így a formát már 6-7 éve kerülgetem, de hozzá nem nyúltam. Nemrég böngészgettem és letöltöttem néhány gasztro magazint. Ekkor találtam szembe magam a gyümölcsös fánkkal, ami elsõ ránézésre nagyon megtetszett. Gyorsan lefordítottam, a cukrot kicsit sokalltam, a gyümölcsöt keveselltem, tehát variáltam rajta, gondoltam ki is próbálom. Így tegnap ezer fokban, én neki fogtam sütit sütni. A gyerekek nagyon örültek neki. Mázat minimálisat készítettem rá, csak kipróbálásképp, (habár nagyon finom vele a fánk) na meg a fényképhez. Nekem, meg a gyerekeknek nem is hiányzott róla. Finom, puha, szaftos tészta. Egy pohár hideg tejecskével, nagyon tuti uzsonna lett.
Ha valakinek nincs ilyen formája, nyugodtan süsse, meg muffin formában, vagy szilikonban.
Cseresznyés mini fánkok mandulás mázzal:
2 csésze liszt
2 tk sütõpor
1/2 tk só
3/4 csésze cukor ...