Cseresznyés-meggyes pite
sponsored links
Ez a sütemény még akkor készült, amikor Balatonon leszedtük a gyümölcsöket, és a sok lekvárt is fõztem, de a recept megosztásához csak most jutottam, viszont még most is lehet a piacokon meggyet és cseresznyét kapni, így akár meg is csinálhatjátok :)
Hozzávalók:
75 dkg cseresznye vagy meggy (de lehet vegyesen is)
15 dkg ráma
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
6 tojás
45 dkg liszt
1,25 dl tej
1 sütõpor
15 dkg cukor
A gyümölcsöt megmosom, letisztítom és kimagozom. A sütõt 180°-ra elõmelegítem, a tepsit kibélelem sütõpapírral. A rámát habosra verem a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, majd 2-3 ek. liszttel váltakozva a tejet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a kristálycukorral, majd a sütõporral elkevert liszttel váltakozva 2-3 részletben a tojáskrémhez adom.
A masszát belesimítom a tepsibe, egyenletesen elszórom rajta a gyümölcsöt és 50 percig sütöm, majd a tepsiben hagyom kihûlni. Tálaláskor megszórom fahéjas porcukorral és felszeletelem.