Cseresznyés-mandulás pite
sponsored links
A legkedvesebb nyári gyümölcseim egyike a friss, ropogós cseresznye. Egészen tavaly elõttig a kert végében állt a hatalmas germersdorfi cseresznyefánk, de elmúlt 30 éves, elkorhadt, már csak sínylõdött szegény és nagy bánatomra ki kellett vágni. Sok emlékem fûzõdött hozzá. Gyerekként szerettünk a lombjai között hûsölni vagy csak megpihenni a vaskos ágain. Azt mondják, a fáknak gyógyító ereje van és amíg megvolt gyakran kimentem megölelgetni a törzsét, mindig úgy éreztem pozitív energiával és gondolatokkal tölt fel. Visszatérve a recepthez, sajnos azóta sem ettem olyan finom ízû, ropogós cseresznyét, mint amilyen a miénk volt. Egész más a frissen szüretelt vagy a piacokon félig érett, agyonnyomorgatott, megpuhult gyümölcs íze. Most viszont sikerült igazán finom cseresznyét vásárolnom a nemrég nyílt õstermelõi piacon, felét azonnal bekebeleztük, a másik felébõl készült ez az isteni pite.
Hozzávalók: 2 tojás, 4 dl tejföl, 2,5 dl (nyírfa)cukor, 5 dl liszt, 1 cs. sütõpor, néhány csepp mandulaaroma, csipet só, 50 dkg cseresznye, 10 dkg ...