Cseresznyés kelt rétes
sponsored links
Nem igazán szoktam friss gyümölcsbõl sütiket sütni, mert az mondom, hogy a gyümit frissen kell megenni, akkor benne van minden földi jó, míg amikor már megsütjük, akkor nem marad benne sok minden, persze konzervbõl, befõttbõl az más... ez most mégis frissbõl készült. :)
A szomszédasszonyom minden évben megörvendeztet minket ropogós cseresznyével. Az idén is kaptunk, aztán mondtam, most akkor sütök belõle valamit, erre kaptam még egy nagy szatyorral, hogy több valamit is tudjak sütni! :D Köszi Erika! :)))
Ezen az oldalon találtam ezt a receptet. A tésztája valami isteni, nagyon könnyû volt vele dolgozni! Még sosem "húztam rétest", mert, hogy ezt is kell húzni, de simán ment! :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg. sima liszt
- 10 dkg. rétes liszt
- 5 dkg. margarin+ kb. 10 dkg. margarin a locsoláshoz, kenéshez
- 1+ 1 dl. étolaj
- 2 dkg. élesztõ
- 3 dl. tej
- 2 ek. cukor ...