Cseresznyés kakaós tápióka puding
sponsored links
Egy kedves barátunk hívta fel a figyelmünket, hogy érdemes kipróbálni a tápióka pudingot. Amikor elõször kipróbáltam, az volt az elsõ gondolatom, hogy nem csodálom, hogy Lady Lavender sportot ûzött belõle, hogy másokra dobálja. Aztán a második, harmadik alkalommal már úgy készítettem, ahogy a csomagolásán volt és sokkal jobb eredményt kaptam. Alapvetõen nagyon szeretem a pudingot, de egy-egy adagot nem tudok készíteni, ha éppen kedvem szottyanna enni. Így tápiókagyöngybõl viszont könnyen adagolható. Ennek a mennyiségnek az egyik fele azonnal elfogy, a másik felét befõttes üvegbe töltöm és forrón lezárom, így pár napon belül is lesz egy uzsonnára való. Tényleg könnyen variálható, önmagában nincs íze, így bármivel fûszerezhetjük. Nem utolsó sorban gluténmentes alapanyag. Én most kakaóval és cseresznyével készítettem.
Hozzávalók 2 adaghoz:
40 g tápióka gyöngy
250 ml víz
150 ml tej, vagy növényi eredetû ?tej?
24 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 ek kakaópor
tetszés szerint cseresznye, málna, eper a fogyasztáshoz
A tápiókát lábasba tettem, majd felöntöttem a vízzel és 10 percig állni hagytam. Ezután beletettem a cukrot, sót és feltettem fõni közepes lángon. Folyamatosan kevergettem, és amikor elkezdett sûrûsödni, belekevertem a kakaót is. Végül felöntöttem a tejjel és addig fõztem, amíg a gyöngyök szép átlátszóak lettek. Tálkákba adagoltam, majd amikor kihûlt, betettem a hûtõbe, amíg fel nem vette a puding állagot.