Cseresznyés hamis rizsfelfújt
sponsored links
Érik a cseresznye....de igazából engem most nem is ez motivált ennek a süteménynek az elkészítésére, sokkal inkább magamnak szerettem volna ezegyszer kedvezni...a gyerekek pedig úgyis örülnek mindennek...már jó ideje csináltam egy képernyõfotót a jóég tudja melyik oldalról, ez a recept volt rajta, de tulajdonképpen, csak a hozzávalókat tartalmazta a kép, az elkészítési módot, azt így gondoltam ki. ? Az édesítõ fajtáját és mennyiségét úgy gondolom mindenki maga választhatja, ízlés kérdése.
Hozzávalók:
30 dkg túró
5 dkg apró szemû zabpehely
1,5 dl tej
2 ek olaj
3 tojás
Csipet só
1/2 cs.sütõpor
2 ek gyümölcscukor
9 szem édesítõ tabletta összetörve
Reszelt citromhéj
Vanilia õrlemény
1 marék kimagozott cseresznye
Elkészítése:
Egy tálkában összekeverjük a túrót a gyümölcscukorral és a sütõporral. Egy másik tálban beáztajuk a zabpelyhet a telyben, hozzáöntjük az olajat, az összetört édesítõt, a vanilia õrleményt és a citromhéjat. A tojásokat a csipet sóval habosra keverjük. Ha felverõdött, belekeverjük a túrót, majd a zabpelyhes masszát.
Kivajazott kerámia tálba öntjük, beleszórjuk a kimagozott cseresznyét, majd 180 fokra elõmelegített
sütõben 40 percet sütjük.
sütõben 40 percet sütjük.
Diétás lekvárral tálaljuk, de anélkül is megállja a helyét, nagyon finom, szaftos.