Cseresznyés cobbler (paleo)
sponsored links
Hetek óta készültem az elkészítésére, csak a nagy melegekben egyszerûen nem volt szívem bekapcsolni a sütõt. Tegnap kicsit enyhült a meleg, úgyhogy semmi akadálya nem volt az elkészítésének. Kész vanília fagyit adtam hozzá, de ha valaki házilag szeretné elkészíteni itt talál receptet hozzá.
Hozzávalók:
az alaphoz:
1 kg cseresznye
a morzsához:
5 dkg darált mandula
5 dkg õrölt eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
4 dkg hideg, nem felolvasztott, de nem is beton kemény kókuszolaj
a tálaláshoz:
vaníliafagyi
a kókuszhabhoz:
2 dl behûtött cocomas
1-2 teáskanál eritrit
vanília
A kimagozott cseresznyét összeforgatjuk a lisztkeverékkel. Tûzálló tál aljába tesszük (én egy 18 x 25 centis oválist használtam). Rátesszük a morzsát, amihez valamennyi hozzávalóját összemorzsoljuk (mint a linzertésztánál), de nem gyúrjuk össze! A sütõt 160 fokra állítva további 55-60 percig sütjük. Langyosra hûtjük. Tálaláskor vaníliafagyit és kókuszhabot adunk mellé. A kókuszhabot habszifonnal készítjük. Az összes hozzávalót a szifonba tesszük. Összerázzuk. Egy patront engedünk bele. Ha esetleg folyósabb lenne a hab a szifont tegyük 15 percre fagyasztóba, utána már szilárdabb lesz.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!