Cseresznyés Cobbler
sponsored links
Ez az az édesség, amirõl már nagyon sok jót olvastam, így itt volt az ideje, hogy kipróbáljam mennyi is igaz a "szóbeszédbõl". Leginkább a tejszínes tésztájára voltam kíváncsi, hogy valóban el lehet-e érni, hogy egyszerre puha és ropogós legyen. Azt kell, hogy mondjam nem utoljára került a sütõbe cobbler. Elkészítése egyszerû, ízében letisztult és, ami számomra a legfontosabb kicsit emlékeztetett az aranygaluskára, persze élesztõ nélkül. :)
A gyümölcsök egyben maradtak, mivel nem fõztem elõ és a cseresznye nem lekvárosodik könnyen, de nem bántam meg. Majd legközelebb, egy másik ízváltozatban, már lehet az eredetihez hasonlóbb textúrájú gyümölcsréteggel is kipróbálom.
60 dkg cseresznye
1 nagy zöld alma
1 evõkanál keményítõ
5-6 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
5 dkg cukor ...