Cseresznyés Cobbler

2012-06-18

sponsored links


Ez az az édesség, amirõl már nagyon sok jót olvastam, így itt volt az ideje, hogy kipróbáljam mennyi is igaz a "szóbeszédbõl". Leginkább a tejszínes tésztájára voltam kíváncsi, hogy valóban el lehet-e érni, hogy egyszerre puha és ropogós legyen. Azt kell, hogy mondjam nem utoljára került a sütõbe cobbler. Elkészítése egyszerû, ízében letisztult és, ami számomra a legfontosabb kicsit emlékeztetett az aranygaluskára, persze élesztõ nélkül. :) 
A gyümölcsök egyben maradtak, mivel nem fõztem elõ és a cseresznye nem lekvárosodik könnyen, de nem bántam meg. Majd legközelebb, egy másik ízváltozatban, már lehet az eredetihez hasonlóbb textúrájú gyümölcsréteggel is kipróbálom. 

Hozzávalók:
60 dkg cseresznye
1 nagy zöld alma
1 evõkanál keményítõ
5-6 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
5 dkg cukor ...

Folytats a blogon ... gasztrosarok.blogspot.com/2012/06/cse...

sponsored links

Keres?s