Cseresznyés cobbler
sponsored links
Sokkal rövidebb idõ alatt elkészül, mint memorizálni a nevét :)
Az uram rendre elfelejti, melyik varázsszó mit takar, ha cseresznyérõl van szó, akkor csak annyit kérdez: "Az az elrontott palacsinta (értsd, clafoutis), vagy az a finom készül most?"
Mert általában így végzi nálunk a cseresznye, mióta a házi rétessel pötyikét befürödtem. (off: Ha valaki tud rétes-workshopról, ne tartsa magában, legyen szíves! köszönöm)
Szóval cobbler. Trükkös amerikai eredetû édesség, kezdõknek kifejezetten ajánlott.
Gyümölcsös piteszerûség, a gyümölcs alul, a vajas-puha, de tetején ropogós tészta felül. Bármilyen idénygyümölcsbõl elkészíthetõ, sõt, befõtt és aszalvány is kerülhet bele. Szeletelni mondjuk nagyjából lehetetlen, de ez nálunk nem szempont. Recept kedvenc Good Food-füzetkémbõl, némi módosítással.
Hozzávalók:
30 dkg kimagozott cseresznye
1 ek cukor (elhagyható) ...