Cseresznyés clafoutis

2014-06-25

sponsored links

Most már egyre gyakrabban hallottam a  clafoutis-ról  és egyre kiváncsibb lettem mi is ez, hogyan készül. Tegnap érkezett egy hatalmas csomagunk, tele minden otthoni jóval, és többek között néhány ?Erdélyi Konyhával?.  Az egyikben megtaláltam a cseresznyés clafoutis receptet, mely meglepetésemre, nagyon könnyû, nagyon olcsó sütemény. A  neve hallatán, mert kiejteni még most sem tudom, valami pompásabb dologra számitottam

Na, de igy elsõre valami miatt a cseresznyéim a sütemény alján maradtak, utólag meg örülök is, mert a  gyerekekeim nem igazán rajongnak, ha a gyümölcs van a tésztában, igy meg jóizûen megették, mert az alját könnyû volt levágni.

cseresznyes szelet

Hozzávalók (27 cm formához):  4o dkg kimagozott cseresznye, 4 tojás, 4 dl tej, 1o evõkanál cukor, 1o evõkanál liszt, 2 tasak vaniliás cukor, csipet só.

A piteformát kivajaztam, megszórtam liszttel, és beleszórtam a cseresznyét. A tojásokat a cukorral egy habverõvel habosra vertem, majd hozzáadtam a lisztet, vaniliás cukrot, sót, lisztet, tejet. Jól összekavartam, majd a cseresznyékre öntöttem. Elõmelegitett sütõben, 18o fokon, kb. 4o percet sütöttem. Amikor kihûlt, porcukorral megszórtam.

cseresznyes cluofi

Mentségemre szolgáljon, hogy tortaformában sütöttem és nem 27 cm-ben?. De az ize fantasztikus!!!


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s