Cseresznyés-almás süti
sponsored links
A régi cseresznyés süti recept alapján, csak kis változtatással.
Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 5 tojás kettéválasztva, + 3 evõkanál cukor, 30 dkg liszt (fele finom, fele rétesliszt), 1 csomag 15 gr-os sütõpor
a tetejére: 60 dkg magozott cseresznye, 1 piros alma hámozva, apró darabokra vágva, 4 evõkanál cukor, 1 teáskanál õrölt szegfûszeg
A változtatás annyi volt, hogy
- vaj helyett kicsit több margarin került bele,
- a tojásokat szétválasztottam,
- az 5 tojás fehérjét 3 evõkanál cukorral kemény habbá vertem
Elõször a tojásfehérjét vertem kemény habbá, utána a cukrot habosra kevertem a vajjal, hozzáadtam a tojássárgákat, azzal is tovább kevertem rövid ideig, majd a kétféle liszt és a sütõpor következett. Ekkor elég kemény masszát kaptam, amit fellazítottam kissé a fele tojáshabbal, végül óvatosan hozzákevertem a hab másik felét. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítottam a tésztát és a tetején elosztottam a cukorral és szegfûszeggel elkevert gyümölcsöt.
A tepsit 170 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõbe toltam és 35 percig sütöttem (közben tûpróba)
Sülés után rövid ideig hûlni hagytam, aztán a tepsiben összevágtam, és tányérra szedtem belõle pár darabot. Nagyon finom lett, a tésztája sülés után piskótásabb, mint a régi cseresznyés sütié :)!