CSERESZNYÉS-MEGGYES PITE
sponsored links
Hozzávalók kb. 38 x 28 cm-es tepsihez:
- 1/2 kg cseresznye és meggy vegyesen
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 evõkanál vaníliás cukor
- 1,3 dl olaj
- 36 dkg liszt
- 1 csomag (12 g) sütõpor
- 30 dkg natúr joghurt
a tetejére:
- porcukor
- A gyümölcsöt megmostam, leszáraztam, kimagvaltam, és szûrõben hagytam lecsepegni a levét.
- A tojást a kétféle cukorral ? kézi mixerrel ? alaposan kihabosítottam, krémesítettem, majd belekevertem az olajat is.
- Fakanálra váltva óvatos mozdulatokkal beleforgattam a sütõporral összeforgatott, átszitált lisztet és a joghurtot.
- A sütõpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elegyengettem, és kiraktam a cseresznyével és meggyel.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben 30?35 perc alatt készre sütöttem.
- Miután kihûlt, porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaltam.