Cseresznyeszilva szirup, ahogy édesanyám készíti
sponsored links
A szüleim által bérelt egyik kaszáló szélén nagyon sok cseresznyeszilva terem. Az kaszáló egyik oldalát teljesen ilyen fák határolják. Nem minden évben terem ez a szilva, de az idén elég sok lett rajta, édesapám pálinkát fõz belõle. Édesanyám kompótot is szokott készíteni a korkodusból(vagy fosószilva), ahogy nálunk nevezik. Gyümölcslevesek savanyítására, tea savanyítására szoktuk felhasználni. Az idén eszébe jutott édesanyámnak, hogy ha más gyümölcsbõl lesz szirup, akkor ebbõl is kell legyen. A málna szirup készítésének mintájára elkészült tehát a cseresznyeszilva szirup, és nagyon finom lett. Több színû is van ebõl a szilvából, édesanyám a pirosból készítette.
Sajnos a fotó nem adja vissza a mélybordó színét, de nézzétek el nekem, mert üdítõket, szirupokat nem tudok szépen fényképezni:)
Hozzávalók:
- minden l szilvához fél l víz(nálunk 5 l szilvából készült 2, 5 l vízzel)
- kevés citromsó, a szín megtartásához ...