Cseresznyekrémleves
sponsored links
Kaptunk a szomszédasszonytól egy vödör cseresznyét. Magában magozva, nem annyira csúszott a kisfiúknak. Gondoltam levesnek nyerõ lesz. Zsebi lelkesen fogyasztotta?Bogyka inkább a húsos második forgást preferálta;) (Talán egyszer majd kiszámolom, hogy mennyi CH az annyi, de most nincs kedvem?meg szabad kapacitásom rá)
Cseresznyekrémleves
50 dkg magozott cseresznye
3 dkg cukor
õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg ízlés szerint
2,5 dl tejszín
1 dkg keméyítõ
A magozott cseresznyét vízzel felöntjük, a fûszerekkel és a cukorral puhára fõzzük. A turmixba tesszük a tejszínt, illetve a keményítõt, majd a leszûrt cseresznyét. A felfogott lével megfelelõ sûrûségûre hozzuk, majd összeforraljuk. Hûtve tálaljuk. El tudok bele képzelni betétként apróbb édes kekszet mondjuk ;)