CSERESZNYEKRÉMLEVES BAZSALIKOMOS VANÍLIAFAGYIVAL
sponsored links
cseresznyekrémleves bazsalikomos vaníliafagyival |
A ribizli már a végét járja, de helyette megérett a cseresznye? és a meggy. Mostanság nincs idõ a lazsálásra :)
A meggylevest megunta a leányzó, ezért tettem egy kísérletet a cseresznyével. Isteni finom, még desszertként is megállná a helyét. Természetesen egy kis rozé és bazsalikom került bele, mert kell a változatosság, de ezektõl az apróságoktól nem kell megijedni, határozottan állíthatom, hogy kifejezetten jót tettek a levesnek. A leves pont ezért nincs tele fûszerekkel.
Hozzávalók
1,5 kg kimagozott cseresznye?
2-4 evõkanál cukor
2 dl rozébor?
2,5 dl tejszín
1 púpos t.k. étkezési keményítõ
1-2 dl víz
tálaláshoz
tányéronként 1 gombóc vaníliafagyi?
tányéronként 3 bazsalikomlevél
Elkészítés
Magozd ki a csodás, érett cseresznyéket.
Egy fazékba zúdítsd bele (15-20 szem kivételével) és adj hozzá kevéske cukrot. Én hatalmas szemû germersdorfi cseresznyét használtam, ami nagyon édes volt, tehát 1,5 evõkanál cukor ment csak a levesbe, de ezt mindenki az ízlésének megfelelõen oldja meg.
A cukorral összemelegítettem és felöntöttem a rozéval, hagytam nagy lángon 5 percet forrni, majd leturmixoltam az egészet.
A már leturmixolt cseresznyét visszatettem a tûzre és a keményítõvel elkevert tejszínnel felhúztam.
Megint hagytam 2 percet, hogy összeforrjon a leves a cseresznyével.
Ekkor túlságosan sûrûnek találtam és 1,5 dl vízzel hígítottam, forrt egyet és kész.
A langyosra lehûl levesbe raktam a kimaradt cseresznyeszemeket, majd a hûtõbe tettem 1 napra.
Tálaláskor szedd tányérokba a hideg levest.
A bazsalikomokat aprítsd fel.
Gombócozd a fagyit a levesek tetejére és szórd meg a fagylatot az aprított bazsalikommal.
Jó étvágyat hozzá ?
cseresznyekrémleves bazsalikomos vaníliafagyival |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog