Cseresznyebefõtt

2014-06-22

sponsored links

Rengeteg termett idén is a vén cseresznyefán. Képes beszámoló következik a cseresznyebefõtt készítésérõl.


A legfontosabb hozzávaló egy nagy vödör cseresznye.

Kiválogattam az ép szemeket, eltávolítottam a szárakat, és egy órára langyos vízbe áztattam a cseresznyét, hogy ha esetleg van benne kukac, kijöjjön. 

Aztán tiszta üvegekbe rakosgattam a gyümölcsöt.

Minden üvegbe szórtam két-két evõkanál kristálycukrot.


Peremükig felöntöttem az üvegeket langyos vízzel.


Lezártam õket a fedelekkel, és mentek az újságpapírral kibélelt edényekbe, amiket felöntöttem vízzel úgy, hogy az üvegek 3/4 részéig érjen. A forrástól számított 20-30 percig gyöngyözve fõztem.

Utána több plédbe csavartam az üvegeket (száraz dunszt), teljes hûlés után (másnap) pedig a kamra polcára pakoltam õket.



Nálam így készül a cseresznyebefõtt. Se szalicil, se egyéb csodák, se fûszerek. Általában süteménybe vagy gyümölcslevesbe teszem télen, és szeretem akkor, frissen ízesíteni.

Folytats a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2014/06/cs...

sponsored links

Keres?s