Cseresznye és meggy lekvár (paleo)
sponsored links
Egyszerre készült a két lekvár, ugyanazzal a technikával és ugyanazzal az anyaghányaddal. A képen jól látszik a végeredmény. Nem folyós...
Hozzávalók:
2 kg cseresznye vagy meggy (de felesben keverve is finom lekvárunk lesz)
1 nagyobb alma
1 dl víz
10 dkg eritrit (ízlés szerint változtatható)
2 dkg pektin
A kimagozott gyümölcsöt a negyedbe vágott, magházától megfosztott, de héjas almával és a vízzel közepes lángon, néha kevergetve addig fõzzük, amíg az alma jól megpuhul. Ekkor az almát kiszedjük belõle és összeturmixoljuk az eritrittel, a pektinnel és egy kevés lével. Így biztos, hogy nem lesz csomós. Visszarakjuk a lekvárhoz. Még 5 percig fõzzük. Botmixerrel kellõ állagúra turmixoljuk (hagyhatjuk darabosra, dzsemnek vagy simára lekvárként). Csavaros tetejû üvegekbe szedjük. Lezárjuk az üveget. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!