Cseresznye-rebarbara leves
sponsored links
Egyszerû, nyárias gyümölcsleves, bármilyen gyümölcsbõl készíthetõ. Már kapható rebarbara, érdemes belõle levest is készíteni.
Cseresznye-rebarbara leves
Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg cseresznye, 3-4 szár rebarbara, 1 teáskanál õrölt fahéj, 4-5 db szegfûszeg kevés mézeskalács fûszerkeverék, 5 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl joghurt.
Elkészítése: A cseresznyét megmossuk, majd vízben kicsit állni hagyjuk. Áztatás következtében az alattomosan megbújó kukacok is elõmásznak, otthagyva kényelmes cseresznyeszállásukat. A rebarbarát lehámozzuk, megmossuk és darabokra vágjuk. Egy edénybe rakjuk mindkét gyümölcsöt, majd felöntjük vízzel. Fõni tesszük, hozzáadjuk a fûszereket és a cukrokat. Alacsony lángon rövid ideig fõzzük, majd elzárjuk alatta a gázt, és hûlni hagyjuk. A joghurtot elkavarjuk kevés levessel. Amikor a leves kihûlt hozzákavarjuk a joghurtot. Megkóstoljuk, ha szükségesnek érezzük, még édesíthetjük, mert savanykás mindkét gyümölcs. Jól behûtve tálaljuk.