Cseresznye-meggy leves
sponsored links
KáeM kérésére a szokásos meggylevesbe ezúttal cseresznye is került. Nem ártott neki, sõt nagyon finom lett. Maradunk is ennél a változatnál, csak remélhetõleg saját termésû (Anyuék, Anyósom) meggybõl és cseresznyébõl készülhet a késõbbiekben.
Cseresznye-meggy leves
35 dkg magozott meggy (CH 38,5g)
25 dkg magozott cseresznye (CH 35,0g)
2 csomag vaníliás cukor (CH 20,0g)
3 dkg barna kristálycukor (CH 29,2g)
fahéj, szegfûszeg, 1 ek citromlé (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
2 dkg liszt (CH 15,3 g)
A meggyet, cseresznyét, cukrokat és egy teatojásban a fûszereket feltesszük fõni, annyi vízben, amiben kényelmesen elfér. Addig fõzzük, amíg kellõen ...