Cseresznye befõtt (paleo)
sponsored links
Rekord idõ alatt, 1 óra 20 perc alatt sikerült üvegekbe varázsolnom 10 kg cseresznyét, a dunsztolást pedig egy egyszerû mozdulattal oldottam meg... ahogy szoktam. A tavaly így tartósított lekvárok, befõttek, savanyúságok közül egy sem romlott meg és minden megtartotta az íze mellett a színét is. Ezzel a módszerrel egyszerre akár 20-25 üvegnyi befõttet, savanyúságot, lekvárt stb. ki tudunk dunsztolni, minimális munkával.
Hozzávalók üvegenként:
50-60 dkg cseresznye
5 dkg eritrit
2 cm felhasított vaníliarúd
szénsavmentes ásványvíz
Az eritritet és a vaníliát csavaros tetejû üveg aljára tesszük. A cseresznyét átválogatjuk, leszárazzuk, alaposan megmossuk, Az üvegbe tesszük. Felöntjük a vízzel. Lezárjuk az üveget. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!