Cseh túrós kalács, szilvalekváros mákkal

2013-01-23

sponsored links


Megfigyeltem, és nagyon érdekesnek találom, hogy a környezõ országokban, mennyire jellemzõ, a palacsinta, kalács (meg persze még tudnám sorolni a példákat) értelmezése. Mert ugye, amíg nekünk pl. a kalácsról, a foszlós fonott jut rögtön eszünkbe, a cseheknél erre a finomságra is ezt mondják. Vagy, Romániába a palacsinta az lángos, a palacsinta meg híg-palacsinta.
A Tv.-be láttam ezt a receptet és a bableves mellé meg is sütöttem. Remek választás volt! és mindössze, 45 perc alatt elkészül!

Hozzávalók a tésztához, 1 db. 25 cm.- es :
  • 25 dkg. liszt
  • csipet só
  • kb. 1 dl. langyos tej
  • 2 dkg. élesztõ
  • 2 ek. cukor
  • 1 tojás sárgája
  • fél dl. olaj.
Töltelék:
  • 25 dkg. tehéntúró
  • cukor ...

Folytats a blogon ... martyhobby.blogspot.com/2013/01/cseh-...

sponsored links

Keres?s