Cseh túrós kalács, szilvalekváros mákkal
sponsored links
Megfigyeltem, és nagyon érdekesnek találom, hogy a környezõ országokban, mennyire jellemzõ, a palacsinta, kalács (meg persze még tudnám sorolni a példákat) értelmezése. Mert ugye, amíg nekünk pl. a kalácsról, a foszlós fonott jut rögtön eszünkbe, a cseheknél erre a finomságra is ezt mondják. Vagy, Romániába a palacsinta az lángos, a palacsinta meg híg-palacsinta.
A Tv.-be láttam ezt a receptet és a bableves mellé meg is sütöttem. Remek választás volt! és mindössze, 45 perc alatt elkészül!
Hozzávalók a tésztához, 1 db. 25 cm.- es :
- 25 dkg. liszt
- csipet só
- kb. 1 dl. langyos tej
- 2 dkg. élesztõ
- 2 ek. cukor
- 1 tojás sárgája
- fél dl. olaj.
- 25 dkg. tehéntúró
- cukor ...