Cseh krémes
sponsored links
Hozzávalók:
A krémhez:
- fél l tej
- 2 cs vanília puding
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- vanília aroma ( elhagyható)
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 cs sütõpor
Elkészítés:
Elõször a krémet fõztem meg, hogy legyen ideje meghûlni. Tehát a tejbe megfõztem a 2 vanília pudingot, ebbõl egy sûrû krém lett, letakartam fóliával és félre tettem hûlni.
Majd a tésztát állítottam össze. A lisztben elmorzsoltam a zsírt, hozzá adtam a cukrot, sütõport végül pedig a tojásokat. Gyorsan összeállítottam, egy linzer tészta keménységû, állagú tésztát kaptam. Három felé vettem, és tepsi hátuljára szép vékonyra nyújtottam, villával megszurkáltam.... Elõször csak pislogtam, mert olyan kis kevésnek tûnt. kb 25x30 as lapok jöttek ki. Mindegy gondoltam egyszeri evésre elég lesz.
160 fokra elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt megsütöttem a lapokat. Rövid idõ alatt szépen meghûltek. Amíg a lapok hûltek befejeztem a krémet. A vajat és a cukrot kikevertem, majd az egészet a pudinggal ( és a vanília aromával) jól összedolgoztam ( gépi habverõvel).
Betöltöttem a tésztát úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Majd egy napra a hûtõbe tettem, hogy megpuhuljon a tészta, és az ízek össze tudjanak érni. Mielött szeleteltem, holland kakaóporral megszórtam, és kis helyes téglalapokat vágtam belõle. Ahhoz képest, hogy az elején azt gondoltam kevés lesz, viszonylag elég sok kijött belõle. Ez is az a fajta süti, amelyik minnél tovább áll annál finomabb.