Csavart tejes-vajas zsemle magokkal
sponsored links
Pihe-puha omlós péksüti
Nagyon régen tettem utoljára közzé zsemlereceptet, meg úgy egyáltalán, bármiféle péksüteményt. Ennek nagyon egyszerû oka van, újabban nincs kedvem szórakozni vele.
Persze van az úgy, hogy hétvégén (szokás szerint) te kelsz elõször, és észreveszed, hogy nincs mit az asztalra tenni. Szerencsére gyûjtögetõ-szenvedélyemnek hála volt itthon minden, ami egy adag puha, illatos zsemléhez szükséges.
Vittem bele egy kis fantáziát, megtekergettem erre-arra és már mehetett is sülni
Csavart zsemle
Hozzávalók 8 darabhoz:
50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztõ
1 tk cukor
2 tk só
Fél dl olvasztott vaj
Magok, nagy szemû só a tetejére
1 tojás
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztõt. A lisztet egy tálba tesszük, beleszórjuk a sót, majd hozzáadjuk az élesztõs tejet és a vajat, megdagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy deszkán 8 részre osztjuk, egyenként 30 cm hosszúra sodorjuk. Elõször csomót kötünk rá,
majd a szárakat még egyszer-kétszer a hurokba tekerjük.
Egy tepsire ültetjük, majd konyharuhával letakarjuk a zsemléket. Fél óra után megkenjük a felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk magokkal és/vagy durva szemû sóval.
200 fokos sütõben készre sütjük (kb. 25 perc).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nagyon régen tettem utoljára közzé zsemlereceptet, meg úgy egyáltalán, bármiféle péksüteményt. Ennek nagyon egyszerû oka van, újabban nincs kedvem szórakozni vele.
Persze van az úgy, hogy hétvégén (szokás szerint) te kelsz elõször, és észreveszed, hogy nincs mit az asztalra tenni. Szerencsére gyûjtögetõ-szenvedélyemnek hála volt itthon minden, ami egy adag puha, illatos zsemléhez szükséges.
Vittem bele egy kis fantáziát, megtekergettem erre-arra és már mehetett is sülni
Csavart zsemle
Hozzávalók 8 darabhoz:
50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztõ
1 tk cukor
2 tk só
Fél dl olvasztott vaj
Magok, nagy szemû só a tetejére
1 tojás
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztõt. A lisztet egy tálba tesszük, beleszórjuk a sót, majd hozzáadjuk az élesztõs tejet és a vajat, megdagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy deszkán 8 részre osztjuk, egyenként 30 cm hosszúra sodorjuk. Elõször csomót kötünk rá,
majd a szárakat még egyszer-kétszer a hurokba tekerjük.
Egy tepsire ültetjük, majd konyharuhával letakarjuk a zsemléket. Fél óra után megkenjük a felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk magokkal és/vagy durva szemû sóval.
200 fokos sütõben készre sütjük (kb. 25 perc).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!