Csavart napraforgó
sponsored links
660 g finomliszt, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 dl olaj, 2 ek. burgonya pehely (elhagyható vagy 1 ek. tejporral helyettesíthetõ), 1 ek. cukor, 1,5 tk. só, kb. 4 dl tej, 4 dkg friss vagy 1 cs. száritott élesztõ
Töltelék: Besamel mártás: 3dl tej, 1 ek margarin, 2 ek liszt, reszelt sajt ha lehet több féle.
A tésztához a szokásos módon a kenyérsütõgépbe vagy dagasztó gép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyér tésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztõ tálban duplájára kelesztjük.
Megcsináljuk a tölteléket. A margarint felolvasztjuk egy lábosban, és belekeverjük a lisztet, egy kicsit pirítjuk majd felengedjük a tejjel. Kézi habverõvel addig kevergetjük amíg jól besûrüsõdik. Ha langyosra hûlt beletesszük a reszelt sajtokat.
Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlõ részre vágjuk.
Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy ...