Csavart magvas rudak - teljes kiõrlésû vajas tésztából

2011-09-22

sponsored links


A házi vajas tészta iránti rajongásom még mindig nem múlt el, gyakran készítem és használom is. Rendszeresen teszek el a fagyasztóba egy-egy adagot, de mostanra teljesen kifogytam belõle. Tegnap ezért munkához láttam: készítettem egy-egy nagy adag blundelt és vajas tésztát.
Utóbbit azonban reformosítottam egy kicsit. Nem használtam hozzá túl sok teljes kiõrlésû lisztet, féltem, hogy túl erõteljes lesz az íze, illetve tartottam tõle, hogy nem lesz eléggé leveles. Egy keveset talán még elbírna, de szerintem teljesen jó ez így. Laktatóbb, egészségesebb és finom is (legalábbis annak, aki hozzá van szokva az ízéhez). 
Elsõsorban sós töltelékkel, feltéttel tudom elképzelni, ezért kezdetnek egy ilyen magvas verziót próbáltam ki. A képen nem látszik, de a tészta belsejében is vannak magok, nem csak az a néhány szem, amit mutatóul rászórtam :) 

Egybõl dupla adagot készítettem, de most csak egy (nagy) adagnyit írtam le nektek. A hajtogatás menete ITT található. 

Csavart magvas rudak - teljes kiõrlésû vajas tésztából ...

Folytats a blogon ... sutisarok.blogspot.com/2011/09/csavar...

sponsored links

Keres?s