Csavart baconos briósrudacska (Tésztavarázs)
sponsored links
Egy hete megkeresett T. Bálint könyvkiadó, hogy lenne-e kedvem pár szóban bemutatni Michel Roux, 3 Michelin csillagos szakács, Tésztavarázs címû szakácskönyvét. Már többször halottam, hogy micsoda remek és tanulságok olvasmány, így nem mondhattam nemet. Két nap elteltével már kezembe tarthattam. Valóban találó a címe, ha kinyitod elvarázsol és mint egy drog arra késztet, hogy minden egyes receptet elkészíts. Nem szokásom túlzásokba esni és ódákat zengni, de ez? Leírása olvasmányos és még is egyszerû. Rájövünk, hogy nem is olyan bonyolult tésztát gyúrni, keleszteni és megsütni. Az alapokat megtanulva, a töltelékeket fantáziánk szerint variálhatjuk. Nem csak a leírás, de remek képek is segítik, hogy minél tökéletesebb ételt tegyünk az asztalra. Brióst még nem sütöttem, így izgatottan álltam neki a feladatnak, fõleg hogy sós változatra esett a választásom.
Tészta: 70 ml tej - 15 g friss élesztõ - 500 g liszt - 1 mokkáskanál só - 6 tojás - 350 g puha vaj, de nem folyós ...
Tészta: 70 ml tej - 15 g friss élesztõ - 500 g liszt - 1 mokkáskanál só - 6 tojás - 350 g puha vaj, de nem folyós ...